Unicefov projekt za Afriku, Palčić gore, prikupljanje sredstava za Dan vrtića za val izbjeglica koji je tada prolazio kroz Hrvatsku, prikupljanje sredstava za Grad anđela, prikupljanje plastičnih čepova za djecu oboljelu od malignih bolesti,te prikupljanje plastičnih boca i podjela onima koji ih skupljaju. Tu radimo na razvoju socijalnih kompetencija koje doprinose zdravom razvoju djece i izgradnji kvalitetnih odnosa s drugim ljudima i u konačnici i samim sobom. Socijalno kompetentno dijete je ono koje je usvojilo prosocijalno ponašanje (dijeljenje, pomaganje, suradnja, empatija, zahvalnost).

Uključivanje lokalne zajednice i suradnja humanitarnog karaktera

Humanitarna akcija pod našim nazivom „copy-paste“ javnosti znana kao Kuke dobrote pod sloganom „ Naše malo je nekome puno“ koju smo u zimi proširili akcijom „Svoju jaknu daruj i tuđe srce obraduj <3“

„Škole za Afriku“ zajednička je inicijativa UNICEF-a, Zaklade „Nelson Mandela“ te Hamburškog društva za promoviranje demokracije i međunarodnog prava.

Predstavljena je 06. prosinca 2004. godine u Cape Townu, a prve projektne aktivnosti započele su 2005. godine. Cilj projekta je osigurati pristup kvalitetnom obrazovanju milijunima djece u 3 afričkih zemalja: Angoli, Burkini Faso, Etiopiji, Madagaskaru, Malaviju, Maliju, Mozambiku, Nigeru, Ruandi, Južnoafričkoj Republici, Zimbabveu, Siera Leoneu i Gvineji Bisau.

Projekt „Škole za Afriku“ osobito se brine o djeci koja žive u iznimno teškim uvjetima, djeci bez roditelja, kao i djevojčicamakoje su često uskaćene za mogućnost obrazovanja. U prikupljanju pomoći za 3 najugroženijih zemalja afričkog kontinenta danas sudjeluje preko 27 razvijenih zemalja diljem svijeta. Hrvatska se projektu priključila 2008. Godine, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Osnovne i srednje škole te dječji vrtići pomažu svojim vršnjacima na afričkom kontinentu. Djeca dječjeg vrtića Roda uključila su se u ovaj humanitarno-edukativni projekt na početku svog egzistiranja, u prvoj pedagoškoj godini 2014./2015.

Nastavili smo kroz suradnju sa Udrugom Srce za Afriku i postali prijatelji Centra Otac Vjeko u Ruandi selu Kivumu, a imamo kumče iz Malog doma u Keniji. Kako bi djeci približili Afriku u organizaciji humanitarne udruge “Možemo zajedno” i njezinog pokretača Dejana Nemčića organizirali smo par druženja sa djecom i roditeljima na temu Afrika – možemo zajedno.

Status tolerantnog vrtića njegujemo kroz suradnju sa udrugom Dijaspora Afrikanaca u Hrvatskoj na čijem čelu je predsjednik udruge gdin Prince Wale Soniyiki. Dan Afrike, dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj kao i dan tolerancije u našoj ustamovi rezerviran je za druženja i edukativne radionice sa navednom udrugom.