Radno vrijeme

Pon - pet: 06:00 – 17:00 h

+385 1 3885 328

+385 91 3885 328

Sjedište ustanove

Vulinčeva 1, 10310 Ivanić-Grad dv.roda.ivg@gmail.com

Suradnja s roditeljima

Poštovani roditelji,

polaskom vašeg djeteta u naš mali kolektiv, postajemo suradnici na zajedničkom zadatku skrbi, njege, odgoja i obrazovanja vašeg djeteta. Osnovna je uloga predškolskog odgoja i obrazovanja da pridonosi povoljnom cjelovitom razvoju osobnosti djeteta i kvaliteti njegova života. Ostvarenje te uloge neizvedivo je bez suradnje s roditeljima. Povezivanje obiteljskog i izvanobiteljskog djetetova iskustva i usklađenost odgojnih postupaka optimalno podupire djetetov razvoj. Zato nam je iznimno važno ostvariti uspješnu suradnju s roditeljima. Usklađenost i prožimanje odgojnog djelovanja iz roditeljskoga doma s vrtićkim odgojno – obrazovnim radom bitni su preduvjeti za skladan razvoj i uspješan odgoj vašeg djeteta. Osnova naše suradnje je uzajamno poštivanje, povjerenje, otvorena i iskrena komunikacija za dobrobit djeteta.  Kako bi naša suradnja bila još kvalitetnija suradnje realizirao na sljedeće načine:

Suradnja s roditeljima

Svakodnevno informiranje roditelja o djetetu

Kratke, sažete, važne informacije o proteklom danu, zdravstvenom stanju djeteta, organizaciji i sl. koje odgajatelj prenosi roditelju najčešće kada dođe po dijete.

DINAMIKOM –  virtualna oglasna ploča preko koje roditelji imaju uvid u sve aktivnosti i fotografije te pregled svih obavijesti tokom pedagoške godine koje uvijek mogu pogledati

RODITELJSKI SASTANCI

Teme mogu biti vezane uz dječji razvoj, probleme koji su specifični za određenu skupinu, jačanje suradnje, očekivanja roditelja itd. Na roditeljskim sastancima ćete saznati na koji način se i vi možete uključiti u aktivnosti skupine. Svojim redovitim dolaskom i aktivnim sudjelovanjem pokazujete svoj interes za razvoj vašeg djeteta i uvažavanje partnerskog odnosa sa vrtićem s ciljem  kvalitetnog odgoja i obrazovanja vašeg djeteta.

INDIVIDUALNI  RAZGOVORI – održavaju se prema potrebi. Mogu biti na inicijativu roditelja ili odgojitelja. Pozivamo vas da zajedno izmijenimo važne informacije i stručne savjete vezane uz djetetov rast i razvoj, odgojne postupke i aktivnosti vašeg djeteta u skupini.

KREATIVNE RADIONICE – cilj ovakvih radionica je opušteno, zajedničko druženje roditelja, djece i odgojitelja. Zajedno se izrađuju sredstva koja kasnije djeca koriste za igru i učenje u svojim odgojnim skupinama.

ZAJEDNIČKE EDUKACIJE –  Pomažu vama roditeljima i nama odgojiteljima  da unaprjeđujemo svoja kompetencije,  znanja i vještine i da si pružamo uzajamnu podršku u odgoju vaše djece.

KUTIĆI ZA RODITELJE –  Informativni kutići predstavljaju “prozor” u život vrtićke skupine. Tamo ćete naći obavijesti o organizaciji rada skupine i ustanove, postignuća i osobnosti djece u skupini, obavijesti o izletima, predstavama i ostalim događanjima u kojima će sudjelovati vaša djeca ali i pozive vama roditeljima na suradnju. Zato redovito provjeravajte kutiće za roditelje.

ZAVRŠNA SVEČANOST – vaša prisutnost i sudjelovanje u pripremi završne svečanosti potiče kod djece osjećaj kompetencije i važnosti. A nakon svečanosti ponos djece, roditelja i odgojitelja je nemjerljiv!

DRUŽENJE RODITELJA, DJECE I ODGOJITELJA – Kroz zajedničko druženje uspostavljamo temelj za dobar odnos  i zdravu komunikaciju  između djeteta,  roditelja i odgojitelja. Uključivanjem roditelja u druženje i igru približavamo obitelj vrtiću i vrtić obitelji.

INDIVIDUALNO SUDJELOVANJE – Pozivamo vas da provedete vrijeme u skupini vašeg djeteta. Zajedno sa odgojiteljima dogovorite se o terminu koji vam odgovara i koju aktivnost bi proveli sa djecom. To može biti na primjer: čitanje slikovnica, mala lutkarska predstava, predstavljanje vašeg zanimanja, hobija, vježbanje u dvorani, likovne, glazbene radionice, sviranje instrumenta, priprema zimnice, posjeta odgojne skupine vašem radnom mjestu (u skladu sa novonastalom situacijom)…

EVALUACIJA – Na kraju svake pedagoške godine ponudit ćemo vam evaluacijske liste ili upitnike o zadovoljstvu vrtićem. Na taj način dobit ćemo vašu povratnu informaciju što radimo kvalitetno i područja na kojima se trebamo poboljšati. Budite iskreni u ispunjavanju jer nam je važno vaše mišljenje.

Uključivanje lokalne zajednice i suradnja humanitarnog karaktera

Humanitarna akcija pod našim nazivom „copy-paste“ javnosti znana kao Kuke dobrote pod sloganom „ Naše malo je nekome puno“  u kojoj građani svakodnevno na ogradi ustanove mogu ostaviti odjeću, obuću ili hranu u skladu sa vremenskim i higijenskim uvjetima.

Zbog svega ovoga vrlo je važno da odgojitelji i roditelji u međusobnu suradnju ulažu mnogo povjerenja, otvorenosti, tolerancije, objektivnosti i spremnosti za uvažavanje osobnih i profesionalnih kompetencija, usklađivanje odgojnih utjecaja i zajedničko rješavanje problema u razvoju i odgoju djeteta.

Veselimo se zajedničkoj suradnji za najviše dobro vašeg djeteta!

Dokumentirane aktivnosti
Suradnja sa Udrugom Prijatelji baštine i polaganje vremenske kapsule

HAI – “Povuci za kulturu” MIG

DJEČJI VRTIĆ “RODA”

Vulinčeva 1
Ivanić Grad, 10310

dv.roda.ivg@gmail.com
Tel: +385 1 3885 328

OIB: 07299887895
IBAN HR8423600001102434607

Ravnateljica: Maja Rodić Škondro
E mail: dv.roda.ivg@gmail.com
Kontakt:  01 3885 – 328  /  091 3885 – 328

Radno vrijeme ustanove: 06:00 – 17:00
Primanje poziva: 13:30 – 14:00 / 16:00 – 18:00

AKT O OSNIVANJU

Dječji vrtić Roda prema čl. 3. Akta o osnivanju od 13. studenoga 2013. godine osniva se za djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja, te skrbi o djeci rane i predškolske dobi.

© Dječji vrtić Roda 2021.