Dinamikom – aplikacija koja povezuje vrtiće i roditelje u prisniju komunikaciju

Dinamikom je web aplikacija nastala na inicijativu roditelja Varaždinske županije čija djeca polaze vrtićki odgoj da se osmisli i izradi pouzdan, profesionalni alat za elektroničku komunikaciju svih sudionika predškolskog odgoja unutar pojedinih vrtića.inamikom je zatvoren i siguran sustav.

Aplikacija zadovoljava potrebe vrtića i njihovih zaposlenika u suvremenoj komunikaciji s roditeljima, uz podizanje razine vrtićke usluge. S vremenom, temeljem iskustava stručnog osoblja dječjih vrtića i roditelja korisnika, Dinamikom će se nadograđivati prema njihovim potrebama.Dinamikom je projektiran kao zatvoren sustav gdje se informacije distribuiraju unutar zasebnih grupa, čime se jamči diskrecija i privatnost kod slanja tekstualnih i slikovnih sadržaja. Svim sudionicima u komunikaciji, pristup sadržajima moguć je isključivo pomoću zaštićenih osobnih korisničkih računa.

Razmišljajući o vlastitoj predškolskoj djeci i njihovoj dobrobiti, autori aplikacije došli su do rješenja koje će vrtićima omogućiti zaštitu privatnosti djece polaznika, čuvajući podatke i fotografije od neodobrenih objava na društvenim mrežama, web stranicama, slanja putem e-mail servisa i raznim mobilnim aplikacijama.

U budućnosti Dinamikom bi trebao odgajatelje i ravnatelje svih hrvatskih vrtića povezati u stručnu mrežu kako bi jednostavno i brzo ostvarivali međusobne kontakte na dobrobit unapređivanja svakodnevnog rada s djecom.